Danske arenaer tiltrækker stjernerne

Tidligere har det været så godt som umuligt for Danmark at tiltrække de helt store sportsbegivenheder, fordi der ganske enkelt ikke har været arenaer med tilstrækkelig tilskuerkapacitet.

Her tager vi et kig på den betydning, som de nye danske sportsarenaer har haft for den udvikling i de senere år.

Melodi Grand Prix 2001

Da brødrene Olsen chokerede en hel verden ved at vinde Eurovison Song Contest i Stockholm i 2000, stod det samtidig klart, at Danmark skulle arrangere næste års udgave af det gigantiske show. Umiddelbart var der ingen oplagte steder, som kunne rumme de mange tusinde musikfans fra hele Europa, der ville komme valfartende til Danmark. Men det lavede Parken om på, da man besluttede at bygge et skydetag til det store stadion på Østerbro i København. Og således kunne den store musikbegivenhed løbe af stablen for øjnene af 38.000 tilskuere, som på det tidspunkt var det største antal tilskuere nogensinde til en Eurovision Song Contest. Estland vandt musikkonkurrencen i Parken og var dermed værter i 2002.

VM i ishockey

VM i ishockey er et gigantarrangement, og for første gang nogensinde blev Danmark vært for den store sportsbegivenhed i foråret 2018. Det internationale ishockeyforbund stiller store krav til hallernes tilskuerkapacitet, og med Boxen i Herning og den nyopførte Royal Arena i København kunne Danmark mønstre to store multiarenaer med plads til over 10.000 tilskuere på lægterne. Danmark spillede deres puljekampe i Herning, mens den anden gruppe med blandt andre de kommende verdensmestre fra Sverige, spillede deres opgør i København og Royal Arena. Mesterskaberne blev en stor succes med over 520.000 tilskuere til VM-kampene i de to byer.

Store koncerter

Når man ser bort fra de store festivaler rundt omkring i landet, har Parken tidligere været den eneste seriøse arena, når det kom til koncerter med de helt store udenlandske navne. Men med indtoget af Jyske Bank Boxen og Royal Arena har de danske koncertsteder fået en ny dimension.

Jyske Bank Boxen, den store jyske multitarena i Herning, har tiltrukket et væld af store navne. Kunstnere som har optrådt her tæller navne som Eric Clapton, George Michael, Justin Bieber, Britney Spears, Bob Dylan og Red Hot Chili Peppers.

Og siden Royal Arena kom på banen i 2017 har også det østdanske publikum været i stand til at opleve nogle af musikkens mastodonter. Bruno Mars, Metallica, Celine Dion, John Mayer og Depeche Mode er blot nogle af de navne, der har optrådt i Royal Arena i løbet af de seneste halvandet års tid.

I september 2018 lægger U2 vejen forbi Royal Arena, og i januar gøres der plads til nogle helt andre stjerner, når VM i herrehåndbold skal afvikles i den københavnske multiarena. I øvrigt i samarbejde med Jyske Bank Boxen i Herning, hvilket blot understreger, at en stor dansk arena er godt – men at to er endnu bedre.