Underholdningens hovedsæde

Der er mange, som i disse coronatider mangler deres ugentlige superligakamp, eller måske endda et par stykker, for fodbold er virkelig noget, som de fleste danskere går op i med liv og sjæl.

Der er også mange, som husker, og som online leder efter de store kampe på berømte danske arenaer, og der er blevet spillet mange store kampe her. Hvem kan for eksempel glemme en af de mest legendariske kampe mellem det gamle Sovjetunionen og Danmark grundlovsdag i 1985.

Den 5 juni slog lilleputnationen nemlig den russiske bjørn med 4-2 på to mål af Preben Elkjær og 2 mål af Michael Laudrup. En kamp spillet i den gamle idrætspark med ståpladser bag ved målene og på den ene langside, lang tid før de stadions, vi ser i dag ,hvor alle internationale kampe skal spilles på stadions med kun siddepladser.

Kampe, der huskes

Der er dog mange andre kampe, som kan huskes fra stadions over hele landet, og for dem, som er Nordsjælland fan, så er der kampe mod Brøndby, hvor Brøndby er sendt hjem med et nederlag, eller hvor FCK eller Midtjylland er sendt hjem med nederlag til trods for, at de er kommet til Right To Dream Park som klare favoritter.

For mange klubber, så er der lokalopgør. Det kan være noget så enkelt som new firm, eller som kampene mellem Vanløse IF og Brønshøj Boldklub, der kaldes the friendly firm, rivaliseringen til trods, for det er en rivalisering, som går mange år tilbage, længe før Vanløse blev pokalmestre i 1974, men sejrene huskes, og der er en evig kamp om håneretten.

Så det er måske lige så meget kampene som de stadions, der bliver spillet på, som er legendariske, specielt for de lokale fans, og det behøver ikke være i de øverste ligaer, det kan lige så godt være nede i rækkerne, hvor rivaliseringen ofte er stor og intens, som var det kampen om VM-trofæet.